לטורט : | |
6 ביצים שלמות | |
200 גרם סוכר | |
200 גרם קמח תופח | |
5 כפות שמן | |
2 כפות מלאות פודינג וניל | |
למילוי פירות יער: | |
1 כוס וחצי פירות יער | |
3/4 כוס סוכר | |
1/4 כוס מים | |
למילוי קצפת: | |
1 שמנת מתוקה | |
חצי כוס חלב | |
1 פודינג וניל | |
לקצפת גבינה : | |
2 שמנת מתוקה | |
1 פודינג וניל | |
1/4 כוס חלב | |
1 גבינת נפוליאון או גבינת ניו יורק | |
1 כף אבקת סוכר | |
1) מקציפים את הביצים עם הסוכר בהדרגה 10 דקות עד לקבלת קצף יציב
2)מוסיפים את הקמח בהדרגה ומקפלים עד שאין גושים
3) מוסיפים את השמן ואת הפודינג וניל ושוב מערבבים
4) שופכים את הבלילה לסיר ג'חנון בקוטר 22 מרופד בנייר אפייה בתחתית וגם הדפנות ואופים בתנור שחומם מראש ל180 כ30 עד 40 דק
5)חותכים את העוגה באמצע ושמים בצד
6) למילוי פירות יער:
שופכים לסיר את הפירות יער עם הסוכר והמים מביאים לרתיחה כ5 דקות ומכבים את הגז
7)טוחנים עם מיקסר מוט עד למרקם חלק
8)מערבבים את הג'לטין עם 2 כפות מים וממתינים 5 דקות לאחר מכן ממיסים 10 שניות במיקרוגל ושופכים לתערובת פירות יער
9)שופכים לרינג בקוטר 18 ס"מ מרופד בנייר כסף ונייר אפייה מכניסים למקפאי לשעה
10)מורחים במרכז העוגה מחית אוכמניות
מחלצים את הפירות יער מהרינג ומניחים במרכז
11)מקציפים שמנת מתוקה עם החלב סוכר ופודינג וניל עד ליציבות
12) מורחים על העוגה מכסים עם החלק השני
13) מניחים רינג מתכוונן יותר גדול מהעוגה ושמים שקף סביב
14)לקצפת גבינה:
מקציפים את השמנות עם פודינג והחלב תוך כדי הקצפה וממשיכים עד לקצף יציב אפילו קשה לאחך מכן מקפלים את גבינת נפוליאון לתוך הקצפת
15) מכניסים שקית זילוף בהתחלה ומתחילים למלאות סביב השקף לאחך מכן ממשיכים עם כף או כל כלי
ומקשטים מה שרוצים השמיים הם הגבול
מכניסים למקפאי להתייצבות לשעה לאפשר להגיש..
בהצלחה