6 ביצים מופרדות | |
כוס סוכר (180 גר׳) | |
1.5 כוסות קמח תופח (230 גר׳) או 1.5 קמח רגיל + 2 כפיות | |
א.אפיה | |
3 כפות שמן | |
כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל | |
חצי כוס חד פעמית לשתייה חמה שמנת מתוקה | |
קורט מלח | |
למילוי : | |
1 קופסת מחית אוכמניית | |
1/2 שמנת מתוקה | |
1 פודינג וניל | |
1/2 כוס חלב | |
לציפוי : | |
בצק סוכר |
1)מקציפים את החלמונים עם מחצית הסוכר וקצת מלח , עד שהתערובת מלבינה מעט ומכפילה את הנפח
2)מוסיפים מתמצית וניל ושמן ומערבבים
3)בקערה שנייה
מקפיצים במהירות בינונית את החלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף לבן ואוורירי
4)מוסיפים בהדרגה את שארית הסוכר תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף לבן ויציב
5)בתנועות קיפול מוסיפים בפעמים-שלוש את קצף החלבונים לקערת החלמונים
6) מוסיפים בהדרגה לבלילה ומקפלים בעדינות לאחר מכן את הקמח בהדרגה יחד עם השמנת מתוקה ומערבבים עד שאין גושים
7)מרפדים בנייר אפיה את הסיר ג'חנון בתחתית וגם הדפנות
8)אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל40 דק? עד שהעוגה מזהיבה והקיסם יוצא יבש ונקי
9)אחרי שמכבים את התנור, משאירים את העוגה בתנור עם דלת פתוח ל-10 דקות
10) חותכים את העוגה ל3 חלקים שווים
11)אופן ההכנת הקרם
מקציפים את השמנת פודינג וניל וחלב עד לקבלת קרם יציב
12)מורחים 4 כפות מחית אוכמניית ומעל מורחים בנדיבות קרם , מכסים עם חלק של הטורט וחוזרים על אותה פעולה ושוב מכסים עם החלק האחרון
13) מכסים בבצק סוכר מקשטים מה שרוצים השמיים הם הגבול…
בהצלחה