🎂🍰🎂🍰
עוגה טעימה לאוהבי הקפה !!
חומרים לטורט: כוסות מדידה.
5 ביצים Xl
1 כוס סוכר
1.5 כפות נס קפה (להמיס ב-2כפות מים חמים)
50 גר חמאה מומסת
1 3/4 כוסות קמח תופח (1 כוס +ושלושת רבעי)
1 וניל
סירופ להרטבת העוגה:
1 כוס מים
2 כפות ליקר קפה
2 כפות סוכר
*** לערבב ולהניח בצד עד לשימוש
לקרם :
2 קצפת
1 כף נס קפה לא מגורען
1 כוס חלב
1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל
סירופ מייפל… לפזר על העוגה לפני מריחת הקצפת.
***** להקציף את השמנת …להוסיף את שאר החומרים ולהניח במקרר
הכנת הטורט:
להפריד את הביצים, לתוך קערת המיקסר לשים את החלבונים להקציף כ-2 דקות…להוסיף את הסוכר בהדרגה…להמשיך ולהקציף כ-5 דקות…להאט את המיקסר ולהוסיף את שאר המרכיבים.
לצקת את הבלילה לתבנית 26 משומנת, לאפות בחום 160 כ-45 דקות.
לצנן את העוגה, לפרוס ל-3 חלקים ..להרטיב כל חלק בסירופ….למרוח קרם ולחזור על הפעולה….
לבסוף לפדר עם אבקת קפה נמס (לא מגורען)
מאחר שלא היה לי שמתי סירופ מייפל…יאמי.
***רצוי להשתמש בנס קפה של פעם
***הטיפ שלי טכניקה למילוי הקרם…..לאחר שפורסים את העוגה…להחזיר את החלק התחתון לתבנית …ולהמשיך את פעולת מילוי העוגה בתוך התבנית.
***גילוי נאות..הכנתי מספר פעמים את העוגה אך הפעם…..בטעות השתמשתי בקפה מגורען …היה טעים אבל ….עדיף קפה נמס של פעם.
בהצלחה !!!🎂🍰