לטורט:
לחמם תנור מראש על 160מעלות
להפריד ביצים 6
להקציף עם קורט מלח
ובהדרגה כוס וחצי סוכר (כוס קרטון חמה)
כשהקצף יציב מתחילים להוסיף את הקמח תופח
כוס וחצי עם מרית בתנועת קיפול !
נוסיף שוב בתנועת קיפול חצי כוס שמן
ולבסוף את החלמונים בתנועת קיפול
לא במיקסר!
להעביר את התערובת לתבנית קפיצית 24
בתחתית לשים נייר אפייה ולשמן את על התבנית לאחר מכן ולאפות בחום של 160 מעלות 40 דקות
קצפת:
2 מיכלים של שמנת מתוקה
מוקצפים הייטב עם כוס סוכר עד לקצפת יציבה!
ג׳ל פטל
400 מ״ל מים רותחים
שקית הג׳יילי
לערבב היטב שלא יהיו גושים ולצנן
פרי פטאיה לבן וסגול אפשר להשתמש בכל פרות העונה!
הרכבת העוגה:
מצננים את הטורט ומחלצים מהתבנית
חוצים את הטורט ומקררים
מכינים כוס מים רותחים עם כף סוכר וחצי כפית רום ומרטיבים את התחתית
את הקצפת נעביר למעל הטורט ומעל הקצפת נחתוך פרוסות דקות של פטאיה ומסדרים מעל
את החלק השני של הטורט מעל הקצפת!
את הפטאיה הסגול נפרוס לעיגולים דקים ונסדר מעל
ונשפוך בזהירות את הג׳ל ולמקרר!
יש להשתמש עם שקף מסביב לתבנית לצורה מושלמת לעוגה ..