Share with:


חלבי

אופן הכנה

לתחתית העוגה-תבנית בקוטר 24-26
4 חלבונים
קורט מלח
חצי כוס סוכר

הקציפו במיקסר חלבונים עם קורט מלח
עד שהקצף מתחיל להתרומם

הוסיפו הסוכר בהדרגה ,הקציפו 3 דקות עד קבלת קצף יציב ולבן,יפה כזה.
100 גר שוקולד חלב
1 כפית גדושה קקאו
100 גר חמאה
להמיס השוקולד,החמאה,הקקאו במיקרוגל
נבחש ונצנן.

בתנועות קיפול עדינות נקפל את תערובת השוקולד אל קצף החלבונים
נעביר לתבנית

נניח בתחתית התנור כלי עם מים חמים שייצרו אדים ויהפכו את העוגה ללחה ואת האפייה לאחידה
נאפה 40 דקות
נצנן היטב.

להכנת הקרם:
להקציף 2 שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן וחצי כוס חלב,
להמיס שקית ג'לטין עם רבע כוס מים חמים ולהמיס במיקרו להניח בצד בנתיים.
להמיס 2 חפיסות שוקולד לבן עם 50 גר' חמאה ולצנן
בצלוחית בנפרד לערבב שמנת חמוצה והוסיף לקצפת של השמנת מתוקה בתנועות קיפול לאחר מכן להוסיף את השוקולד המומס לאחר שהתקרר להמשיך לערבב בתנועות קיפול,ולבסוף להוסיף את הג'לטין ולערבב עוד מעט לאיחוד.

ליצוק את הקרם על בסיס העוגה ולהכניס למקפיא לחצי שעה ולאחר התקשות להכין גנאש משמנת מתוקה ושוקולד מריר ולשפוך על העוגה ולקשט כיד הדמיון
עוגה טעימה ומומלצת במיוחד

עוגת יום הולדת
חופית אלמקייסספר המתכונים של
מתכון של

חופית אלמקייס

122 מתכונים