מתכון עוגת ספוג :
8 ביצים מופרדות
8 כפות סוכר ( לא מדידה )
קורט מלח
8 כפות שמן ( לא מדידה )
1 אבקת אפיה
8 כפות קמח ( לא מדידה )
גרדת לימון
אופן הכנה:
מקציפים את החלבונים עם מלח , לקצף יציב מוסיפים אחד אחד את החלמונים ; מוסיפים שמן גרדת לימון ואת הקמח ואבקת האפיה צרפתים בעדינות.
מתכון לקצפת:
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
1 אבקת סוכר
1/2 כוס מים
לשים הכל במיקסר ולהקציף.
סירופ להרטבת השכבות
1 כוס סוכר
1 1/4 כוס מים
2 חתיכות לימון
לבשל עד שכל הסוכר נמס