Share with:


בשרי

אופן הכנה

מוכנים לעוד מתכון מנצח >>>>>


סיר ‏ג׳חנון

מצרכים
1 כרוב גדול ‏או 2 קטנים

1/2 ‏קילו בשר טחון ‏ כוס אורז ‏
חצי פטרוזיליה
חצי כוסברה
קופסא אחת של רסק 2 עגבניות
בצל אחד גדול. קצוץ כפית שמן
‏ארבע שיני שום
‏עגבניה אחת
גמבה אחת

תבלינים
‏כפית כורכום
כפית פלפל שחור
כפית מלח
כפית כמון
כפית פפריקה ‏מתוקה ‏כפית אבקת עוף
‏כפית אגוז מוסקט

‏אופן ההכנה
‏לשטוף את הכרוב ‏ ‏בעזרת סכין חותכים את הליבה באמצע הכרוב ‏שיהיה יותר קל לפתוח את העלים ,לוקחים ,סיר גדול ממלאים מים ,עד גובה הסיר, ברגע שהמים רותחים, מכניסים את הכרוב ‏מחקים שיהיה רך פותחים את העלים מוצאים להתקרר ,מנחים בצד‏ בינתיים ‏מכינים את שלב המילוי ‏בקערה גדולה שמים את הבשר את האורז ‏את ‏את הבצל קצוץ ‏עגבניה ‏חתוך קוביות קטנות גמבה חתוך קוביות קטנות ומוסיפים לבשר קוצצים את הפטרוזיליה את הכוסברה מוסיפים לעיסה מוסיפים את התבלינים ‏כפית שמן
‏ ‏מערבבים טוב ‏שבתערובות ‏תהיה עסיסית ‏שלב שלישי ‏לוקחים ‏עלה ‏של כרוב ‏מסירים את החלק ‏העבה ‏של הגבעול ‏ ‏מניחים על צלחת ‏ מנקים בצד
מרכיבים את עוגת הכרוב‏ ,בתוך סיר. בתחתית הסיר מסדרים את עלה הכרוב אחד ליד השני ‏ ומעל. ‏חצי בפנים חצי בחוץ. שופכים פנימה את מלוי הבשר. ‏מישרים. ‏ ‏מכסים בעלי כרוב. ‏ושוב במלוי בשר
‏סוגרים את הקצבות ‏מכינים רוטב עגבניות
‏בסיר על הגז מחממים שמן מוסיפים בצל ‏קצוץ ‏מטגנים עד אז הזהבה. ‏מוסיפים שום-כתוש עגבניה אחת ‏חתוך לקוביות קטנות ‏כפית רסק עגבניות כוס מים חמים ‏תבלינים ‏פפריקה כמון אבקת עוף מלח פלפל שחור ‏כורכום ‏כפית מכל דבר או לפי הטעם‏ ‏נבשל כמה דקות ונשפוך מעל הכרוב ‏נכניס לתנור על חום 180 מעלות ‏45 דקות ‏נהפוך על צלחת ‏ונגיש

מעדן … בתיאבון

עוגת כרוב ‏‏במילוי בשר ,אורז ורוטב עגבניות_מתכון של סיגלית ימין
סיגלית ימיןספר המתכונים של
מתכון של

סיגלית ימין

204 מתכונים