מוכנים לעוד מתכון מנצח >>>>>
סיר ג׳חנון
מצרכים
1 כרוב גדול או 2 קטנים
1/2 קילו בשר טחון כוס אורז
חצי פטרוזיליה
חצי כוסברה
קופסא אחת של רסק 2 עגבניות
בצל אחד גדול. קצוץ כפית שמן
ארבע שיני שום
עגבניה אחת
גמבה אחת
תבלינים
כפית כורכום
כפית פלפל שחור
כפית מלח
כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה כפית אבקת עוף
כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה
לשטוף את הכרוב בעזרת סכין חותכים את הליבה באמצע הכרוב שיהיה יותר קל לפתוח את העלים ,לוקחים ,סיר גדול ממלאים מים ,עד גובה הסיר, ברגע שהמים רותחים, מכניסים את הכרוב מחקים שיהיה רך פותחים את העלים מוצאים להתקרר ,מנחים בצד בינתיים מכינים את שלב המילוי בקערה גדולה שמים את הבשר את האורז את את הבצל קצוץ עגבניה חתוך קוביות קטנות גמבה חתוך קוביות קטנות ומוסיפים לבשר קוצצים את הפטרוזיליה את הכוסברה מוסיפים לעיסה מוסיפים את התבלינים כפית שמן
מערבבים טוב שבתערובות תהיה עסיסית שלב שלישי לוקחים עלה של כרוב מסירים את החלק העבה של הגבעול מניחים על צלחת מנקים בצד
מרכיבים את עוגת הכרוב ,בתוך סיר. בתחתית הסיר מסדרים את עלה הכרוב אחד ליד השני ומעל. חצי בפנים חצי בחוץ. שופכים פנימה את מלוי הבשר. מישרים. מכסים בעלי כרוב. ושוב במלוי בשר
סוגרים את הקצבות מכינים רוטב עגבניות
בסיר על הגז מחממים שמן מוסיפים בצל קצוץ מטגנים עד אז הזהבה. מוסיפים שום-כתוש עגבניה אחת חתוך לקוביות קטנות כפית רסק עגבניות כוס מים חמים תבלינים פפריקה כמון אבקת עוף מלח פלפל שחור כורכום כפית מכל דבר או לפי הטעם נבשל כמה דקות ונשפוך מעל הכרוב נכניס לתנור על חום 180 מעלות 45 דקות נהפוך על צלחת ונגיש
מעדן … בתיאבון