חומרים:
5 ביצים מופרדות
קורט מלח
1 ורבע כוסות סוכר
חצי כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
מיץ וגרד לימון מלימון גדול.
3/4כוס קמח מנופה
1 קופסא אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס קונפלור
1 שקית אבקת אפייה
1 מיכל גבינת ריקוטה 5%.
600 גר שמנת חמוצה 27%
ציפוי:
2 שמנת חמוצה מעורבבת עם 1 כף אבקת סוכר
או…אפשר רק לאבק באבקת סוכר.
הכנה:
להקציף חלבון וקורט מלח,בהדרגה להוסיף כוס סוכר לקבלת קצף יציב(להעביר לקערה אחרת)
באותה קערת המיקסר(אין צורך לשטוף)לערבב:
חלמונים,תמצית וניל,רבע כוס סוכר,ריקוטה,שמנת חמוצה,לימון וגרד לימון,ולערבב .בהדרגה להוסיף חומרים יבשים,לקבלת בלילה אחידה,למזג את הבלילה עם קצף החלבון בזהירות.
לתבנית 26/28 מרוחה בחמאה/מרגרינה,להעביר את תכולת הבלילה,ליישר עם הלקקן.
להכניס לתנור מחומם מראש ל160 מעלות עד לקבלת קיסם יבש.
אם…מצפים בשמנת חמוצה יש לצפות מיד שמוציאים את העוגה(חום העוגה יגרום לאפיית השמנת)
אם מאבקים באבקת סוכר,יש לחכות שהעוגה תתקרר.
באהבה/אורנה ועלני❤❤❤❤❤