שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי
מרכיבים
6 ביצים
1 שקית קמח תופח אסם כשר לפסח
1 סוכר וניל
1/2 כוס קמח תפוח אדמה
1/2 כוס מיץ לימון
גרידת לימון
3/4 כוס שמן
1 וחצי כוסות סוכר כוס חד פעמי שתיה חמה
ההכנה
להקציף חלבונים עם הסוכר לקבלת קצף יציב , להמשיך את מהירות המיקסר ולהוסיף חלמונים ולהמשיך להקציף להוסיף שמן בזילוף ולהמשיך להקציף לעצור את המיקסר להוביף את הקמחים והמיץ לימון לערבב מעט ולהמשיך לקפל ידנית .
לשמן ממש מעט את התבנית לפזר סוכר .
לאפות 40 דקות על חום 180 מעלות אפיה רגילה .
אפיתי בתבנית סיר פלא מתאים גם לתבנית 24 .
* חשוב לחמם את התנור מראש ואת תבנית העוגה להניח בתוך תבנית האפיה