הערות לפני המתכון:
*כל הכמויות מתייחסות לכוס מדידה או כוס זכוכית אוניברסלית.
*ביצים בטמפ' החדר.
*את התנור יש להדליק מראש
*את התבנית אני משמנת רק בתחתית ומפזרת שקדים, מי שלא הופך/ת את התבנית לאחר אפייה (מומלץ ביותר לקבלת תוצאה מושלמת) יכול/ה לפזר שקדים מלמעלה.
מצרכים:
4 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
3/4 כוס שמן
1 לימון סחוט
מים משלימים למיץ הלימון עד לכדי כוס (ראו הסבר בהמשך)
2 כוסות קמח
שקית א. אפייה
חצי כוס קוקוס או שקדים גרוסים
אופן ההכנה:
1. את מיץ הלימון מעבירים לכוס, מוסיפים מים להשלמה עד לקבלת כוס נוזלים.
2. בקערה טורפים חלמונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים את השמן ואת כוס המים עם הלימון וממשיכים לטרוף היטב מס' דקות.
3. מנפים פנימה קמח עם אבקת אפייה (או לחילופין, קמח תופח) ומערבבים בעזרת כף.
4. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים כ-20 שניות ולאחר מכן מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
5. את קצף החלבונים מקפלים לתוך בלילת החלמונים.
6. מעבירים לתבנית ואופים בחום 160 מעלות, טורבו כ-50 דק' ומוציאים רק לאחר בדיקה בעזרת שיפוד. אם העוגה לא נאפתה היטב, תתקבל עוגה דחוסה ונפולה