למלית מנגו
300 גרם מנגו טרי חתוך לקוביות קטנות או קפוא
100 גרם סוכר
1/3 כוס מים
1 כפית ג'לטין
למוס גבינה
500 גרם גבינה לבנה 9%
2 חבילות גבינה טוב טעם
220 גרם סוכר =כוס+ כף
1 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
240 מ"ל= כוס חלב
14 גרם ג'לטין + חצי כוס מים
לציפוי
200 גרם מנגו או מחית מנגו קפוא
1/3 כוס מים
1/3 כוס סוכר
7 גרם ג'לטין=
חצי שקית מושרה בצלוחית עם 1/3 כוס מים קרים
קישוטים ל 15 לבבות
6 כפיות
3 גרם ג'לטין+
1/4 כוס מים
1/4 כוס סוכר
100 גרם מנגו טרי או קפוא חתוך לקוביות
2 כפיות שמנת חמוצה
לתחתית
150 גרם פתי בר מרוסק
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות אבקת סוכר
הכנת מילית מנגו
שמים בקערה קטנה את המים ואת הג׳לטין מערבבים ושמים בצד 10 דקות.
שמים סיר על הגז עם המנגו סוכר ומים ומביאים לרתיחה עד שהסוכר נמס וטוחנים במיקסר מוט.
ממיסים את ג׳לטין 5 שניות במיקרוגל ושופכים על התערובת המנגו מרפדים רינג או תבנית בקוטר 18 ס"מ מכניסים למקפיא להקפאה מלאה.
הכנת תחתית
מרסקים את הפתי בר מוסיפים את החמאה המומסת מערבבים.
מניחים שקף סביב התבנית או רינג בקוטר 24 ס"מ מרופד בנייר אפייה ומהדקים את התערובת הביסקוויטים ומכניסים למקפיא.
מערבבים 14 גרם ג'לטין עם חצי כוס ושמים בצד ל10 דק .
בקערת המיקסר מערבבים את הגבינות עם הסוכר עד לאיחוד.
בקערה נפרדת מקציפים את השמנת מתוקה חלב ופודינג וניל עד ליציבות ומקפלים לתערובת הגבינות מוסיפים את הג'לטין המומסת ומערבבים.
שופכים חצי מהתערובת על התחתית ביסקוויטים מחלצים את המלית הקפוא ומניחים אותה במרכז ושופכים את מה שנותר מכניסים למקפיא להקפאה מלאה.
לציפוי:
שמים על הגז את המנגו ואת סוכר עד לרתיחה מוסיפים את ג'לטין המומסת ומערבבים עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק ,שופכים על העוגה הקפואה.
הכנת הקישוטים.
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות.
שמים בסיר את המנגו וסוכר עד לרתיחה , ממיסים את הג'לטין במיקרו ל 5 שניות ומוסיפים אותו למנגו עם השמנת.
טוחנים עם מיקסר מוט עד לקבלת מרקם חלק ושופכים לתבנית סליקון עם צורות במיקרה שלי זה כפיות ולבבות אבל אפשר כל צורה.
מכניסים למקפיא להקפאה מלאה ומקשטים