Share with:


חלבי

אופן הכנה

למלית
300 גרם תותים טריים או קפואים של סנפרוסט חתוך לקוביות קטנות
100 גרם סוכר
1/3 כוס מים
1 כפית ג'לטין

למוס גבינה
500 גרם גבינה לבנה 9%
2 חבילות גבינה טוב טעם
220 גרם סוכר =כוס+ כף
1 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
240 מ"ל= כוס חלב
14 גרם ג'לטין + רבע כוס מים
150 גרם שוקולד לבן מומס

לציפוי
200 גרם תותים טריים או קפואים
1/3 כוס מים
1/3 כוס סוכר
7 גרם ג'לטין=
חצי שקית מושרה בצלוחית עם 1/3 כוס מים קרים

לתחתית
150 גרם פתי בר מרוסק
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות אבקת סוכר

לקרם
חצי שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
חצי פודינג וניל

אופן ההכנה
הכנת מילית תותים
שמים בקערה קטנה את המים ואת הג׳לטין מערבבים ושמים בצד 10 דקות..
שמים סיר על הגז את התותים סוכר ומים ומביאים לרתיחה עד שהסוכר נמס וטוחנים במיקסר מוט..
ממיסים את ג׳לטין 5 שניות במיקרוגל ושופכים על התערובת המנגו מרפדים רינג או תבנית בקוטר 18 ס"מ מכניסים למקפיא להקפאה מלאה..

הכנת תחתית
מרסקים את הפתי בר דק דק מוסיפים את החמאה המומסת מערבבים..
מניחים שקף סביב התבנית או רינג בקוטר 24 ס"מ מרופד בנייר אפייה ומהדקים את התערובת הביסקוויטים ומכניסים למקפיא..

הכנת מוס גבינה
מערבבים 14 גרם ג'לטין עם חצי כוס ושמים בצד ל10 דק .
בקערת המיקסר מערבבים את הגבינות עם הסוכר עד לאיחוד..
בקערה נפרדת מקציפים את השמנת מתוקה חלב ופודינג וניל עד ליציבות ומקפלים לתערובת הגבינות ,מוסיפים את השוקולד המומס ואת הג'לטין המומסת ומערבבים..
שופכים חצי מהתערובת על התחתית ביסקוויטים מחלצים את המלית תותים הקפוא ומניחים אותה במרכז ושופכים את מה שנותר מכניסים למקפיא להקפאה מלאה..

לציפוי:
שמים על הגז את התותים ואת סוכר עד לרתיחה מוסיפים את ג'לטין המומסת ומערבבים עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק ,שופכים על העוגה הקפוא.

הכנת הקרם.
מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב ופודינג וניל עד ליציבות מערבבים לשקית זילוף ומזלפים …מכניסים את העוגה למקרר להפשרה מלאה

עוגת מוס גבינה במילוי וציפוי תותים
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

520 מתכונים