Share with:


חלבי

אופן הכנה

לתחתית
150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים
60 גרם חמאה מומסת

לשכבה ראשונה
115 גרם שוקולד מריר
200 גרם גבינת שמנת 30%
50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
1 שמנת מתוקה

לשכבה השניה
200 גרם גבינת שמנת 30%
60 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
85 גרם חמאת בוטנים
1 שמנת מתוקה בטעם וניל

לגאנש שוקולד
85 גרם שוקולד מריר
110 מ"ל שמנת מתוקה

לזילוף
חצי שמנת מתוקה
חצי פודינג וניל
חצי כוס חלב

הכנת התחתית.
שופכים את החמאה מומסת על ביסקוויטים הטחונים מערבבים עד לקבלת חול רטוב .
שמים רינג בקוטר 22 ס"מ על נייר אפייה או תבנית קפיצית מרופדת בנייר אפייה בתחתית ומסדרים שקף סביב .
ויוצקים את הביסקוויטים לרינג או תבנית ומהדקים היטב ,מכניסים למקפיא ל שעה

הכנת שכבה ראשונה
ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים עד להמסה ומערבבים.
מערבבים 200 גרם גבינת שמנת עם הסוכר עד לקבלת מרקם קרמי וחלק .
מוסיפים קורט מלח ותמצית וניל ושוקולד המומס מערבבים היטב ויוצקים על התחתית מיישרים וחזרה למקפיא .

הכנת שכבה שניה
מערבבים 200 גרם גבינת שמנת עם הסוכר ותמצית וניל וחמאת בוטנים מערבבים עד לקבלת מרקם חלק .
מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתערובת הגבינה.
מוציאים את העוגה מהמקפיאויוצקים את התערובת ומיישרים וחזרה למקפיא לשעתיים .
הכנת הגאנש .
שמים על הגז את השמנת המתוקה עד סף רתיחה, שופכים על השוקולד מכסים עם צלחת לדקה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק ושופכים על העוגה הקפואה

הכנת הקרם.
מקציפים את השמנת המתוקה חלב ופודינג וניל עד ליציבות מערבבים .
מעבירים את העוגה למקרר להפשרה ואז אפשר לפרוס ולהגיש

עוגת מוס גבינה עם שוקולד וחמאת בוטנים ללא ג'לטין
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

520 מתכונים