Share with:


חלבי

אופן הכנה

לטורט
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
רבע כוס שמן
חצי כוס מים חמימים עם 3 כפות שוקולית
1 אבקת אפיה 5
כוס קמח מלאה עם בטן

להפריד ביצים ולהקציף חלבונים עם סוכר!
בקערה נוספת נקציף את החלמונים עם הסוכר וניל לקצף תפוח.. ואז נוסיף את שאר החומרים..
נקפל את החלבונים לתערובת עד לאיחוד ונעביר לתבנית קוטר 26.. ונאפה בתנור שחומם מראש 160 מעלות. ונאפה עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש!!!!

מוס שוקולד/פרווה
6 ביצים מופרדות.
להקציף את החלבונים לקצף קשה ויציב…

את החלמונים נערבב בקערית עם כפית תמצית ווניל

בבן מארי נמיס
300 גרם שוקולד מריר…

לאחר שהשוקולד מומס לשפוך לתוכו את תערובת החלמונים ולערבב הייטב לתערובת חלקה!
ונקפל לקצף החלבונים עד שהשוקולד נתמע פנימה…

את הטורט מרטיבים עם חלב מעל..

שופכים את המוס מעל ומצננים לפחות לשעתיים…

בנתיים מכינים קצפת וניל צרפתי טעימה

בקערת המיקסר נשים
2 שמנת מתוקה שזה 500 מ"ל
ונתחיל להקציף למשך דקה… נוסיף 2 כפות סוכר ונמשיך לערבל לאחר 2 דקות נוסופת נוסיף 4 כפות פודינג ווניל צרפתי ונקציף עד לקבלת קצף תפוח ונוקשה

את הקצפת נוסיף מעל המוס לאחר שהמוס ממש נוקשה…ונשטח 🙂

גאנש
100 גרם שוקולד מריר
רבע מיכל שמנת מתוקה
בפולסים של 30 שניות במיקרו'
לערבב לצנן… ולשפוך מעל הקצפת…

לפזר מלא קוקוס מעל…

עוגת מוס שכבות
אתי כראדיספר המתכונים של
מתכון של

אתי כראדי

42 מתכונים