המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
עוגה מבוססת על מרנג טוב ופיצוחים כמו בבסיס של העוגיות המרוקאיות.
ראשית לקלות בתנור
50 גרם מכל הפיצוחים ביחד החום של 140 מעלות ל 15 דקות להמתין שיתקררו ואז לטחון טוב טוב.
אפשר במטחנת תבלינים, במולינקס, בנינג'ה, או מג'ימיקס.
אגוזי מלך, שקד טיבעי עם הקליפה, גרם לוז (בונדוק), גרם פקאן, קוקוס קלוי (לקלות על מחבת בזהירות עד להשחמה)
בסה"כ 250 גרם פיצוחים קלויים טחונים
לאחר שכל הפיצוחים מוכנים מפזרים עלייהם חצי כוס של קורנפלור מערבבים טוב.
מתחילים בהכנה
הכנת בסיס העוגה:
להפריד 7 ביצים לארג'
להקציף את החלבונים למרנג מאוד יציב ביחד עם כוס וחצי סוכר, קורט מלח, כף מיץ לימון, ומעט ת.ווניל.
להקציף את החלמונים כמה שיותר חזק עם 4 כפות שמן
עד שיתקבל קצף בגוון צהוב בהיר, להוסיף 100 גרם שוקולד מריר מגורד דק, חצי כוס קמח תופח כשר לפסח , שקית אבקת אפייה, להוסיף את כל הפיצוחים שטחנו לערבב הייטב.
להתחיל להוסיף לעיסה את המרנג לאט לאט בשלבים.
לעטוף ולא להפיל את המרנג.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
וליצוק את הבלילה לתבנית עגולה מרופדת משומנת קוטר 24 ליצור הגבהה עם נייר אפייה לגובה 10 ס"מ.
ולאפות 20 דקות.
בתום 20 דקות להוריד את הטמפרטורה ל 160 ולהמשיך לאפות עוד 15 דקות.
להוציא להמתין שתתקרר לחלוטין ורק כשהיא קרה ניתן לחתוך אותה לפרוסות
אפשר 3-4 קומות נראות עיניכם
מכינים את הציפוי והמילוי:
500 מל שמנת מתוקה
כפית גדושה אבקת נס קפה
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג ריבת חלב
3 כפות אבקת סוכר
אפשר להמיר לאינסטנט ווניל, שוקולד, אפשר להמיר לפרווה עם קצפת צמחית.
5 כפות מהכל של האגוזים שטחנו.
להקציף את השמנת ולהוסיף את כל המרכיבים
למלא בין הקומות ולצפות את העוגה
לשמור במקרר עטופה וסגורה.