מתכון של אילנה בר
למתכון מדהים :
1 חבילת בצק עלים איכותי זוגלובק , מעדנות , שלושת האופים ( המלצה שלי )
כל הלילה במקרר להפשרה מלאה
להכנה נצטרך
רינג מלבן ליצירת צורה מושלמת
2 תבניות תנור
נייר אפייה
מצרכים לקרם פטסייר :
8 חלמונים
2 כוסות סוכר
1 כפית מחית וניל או מקל וניל לחצות ולקחת את התוכן
5 כפות קורנפלור
4 כוסות חלב
500 מל שמנת מתוקה
מעט סוכר לבן לקרימול הבצק
אופן הכנת העוגה :
ניקח מלבן של בצק נקמח ונרדד למעט יותר דק
על תבנית נייר אפיה נניח 3 מלבנים שסימנו בעזרת הרינג שנשתמש איתו , נחורר בעזרת מזלג ונפזר מעט סוכר על כל המלבנים , מעל נניח עוד נייר אפייה ותבנית נוספת של תנור ליצור כובד כדי שהבצק לא יתנפח באפייה .עכשיו נחממם תנור 200 מעלות נוריד ל 190 ונאפה עד להזהבה לבדוק זה קורה מהר.
נקרר היטב , נעבור להכנת הקרם פטסייר
בסיר נשים חלמונים , סוכר , וניל וקורנפלור ונטרוף היטב נוסיף את החלב ונטרוף היטב , נעביר לגז על להבה גבוהה תוך כדי עירבוב נביא לרתיחה ומיד נוריד את חום הלהבה , לא מפסיקים לטרוף עד שמקבלים קרם סמיך , מעבירים לקופסא וסוגרים עם ניילון ניצמד למקרר ללילה שלם אם ממהרים מעבירים למקפיא לקירור מהר לא להקפיא , נוציא מהמקרר זה יהיה גוש לערבב , נקציף במיקסר שמנת מתוקה לקצף יציב ונוסיף בהדרגה את קרם הפטסייר .
עכשיו להרכבה וציפוי:
את רינג המלבן נרפד בתחתית בנייר כסף ונניח מלבן 1 חצי מהקרם ומעל עוד מלבן , מעל את יתרת הקרם ובסוף את המלבן האחרון
.
לציפוי:
100 גרם אבקת סוכר
מעט חלב ממש לטפטף עד שיתקבל קרם
ניצוק על העוגה , נמיס 50 גרם שוקולד מריר ונשים בתוך שקית זילוף נגזור קצה קטן , וניצור פסים לרוחב על כל העוגה , ועם קיסם שיניים קו לאורך פעם מלמעלה ללמטה ולהפך .
להכניס למקפיא לשעתיים ולאחסן במקרר , כדי לחתוך יפה רצוי שיהיה מעט קפוא ועם סכין מסור של לחם .
תהנו אחת העוגות הכי טובות שיש
עוגה שוברת דיאטה , עוגה נוסטלגית רשמתי לכם מתכון מכל הלב שכל אחד יכול .
בהצלחה אוהבת אופירה אופירה פחימה יחיא