מתכון.
חצי ק"ג סולת
100 גר שקדים קצוצים גס
1 אבקת אפייה
גרידה מתפוז שלם אפשר לימון
1 כוס שמן
כוס סוכר
4 ביצים
לסירופ:
כוס סוכר
חצי כוס מים
מיץ מחצי לימון
הכנה:
מערבבים בקערה סולת ,צימוקים,השקדים,אבקת אפייה ,וגרידת תפוז.
מוסיפים שמן ,הסוכר,והביצים תוך בחישה .בוחשים היטב לעיסה אחידה.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 30-40דק.עד שעוגה זהובה.
לסירופ:
לבשל את הסוכר והמים על אש כ-20דק להוסיף מיץ לימון ולבשל עוד 5דק.
למזוג את על העוגה בעוד חמה.
בתאבון.