2 כוסות סולת,
חצי כוס קמח,
חצי שקית אבקת אפיה,
2 כפות סוכר,
שלושת רבעי כוס מים,
חצי כוס שמן (לחמם את השמן) ,
מעט קינמון
הכנה:
ללוש טוב את הבצק להוסיף את השמן כאשר הוא חם אחרי הלישה לפתוח בידים או במערוך בזהירות שלא יתפרק להניח מחצית הבצק בתבנית מעל את מלית התמרים ומעל מחצית שניה של הבצק לסמן בסכין לפזר שקדים קלופים ולאפות 180 מעלות חום בערך 40 דקות
הכנת המילוי :
חצי חבילה עיסת תמרים, רבע כוס מים קצת פחות מרבע כוס שמן לבשל על הגז עם קנמון ומעט סוכר לערבב עד שהגוש נעשה כמו משחה להוסיף אגוזים וצימוקים
בסיום האפיה להכין סירופ:
1 כוס סוכר 1 כוס מים כף דבש ומעט מיץ לימון מיץ לימון 3 טיפות מי זהר
בסיום האפיה לשפוך את הסירופ מעל העוגה
הצטרפו לקבוצה שלי : אימהות מבשלות באהבה – זהבה אבילחק