שלב אחרי שלב – כך תכינו עוגת ספוג וניל רטובה בסירופ עם קצפת ופירות. עוגה צבעונית, מרשימה וקייצית
מצרכים
לעוגת ספוג
5 ביצים m
כוס סוכר
כוס ושלושת רבעי קמח
1 א. אפייה
1 כפית תמצית וניל
כוס מים
חצי כוס שמן
לסירופ הסוכר
מיץ מחצי תפוז טרי
כוס וחצי סוכר
לקצפת:
250 מ"ל שמנת מתוקה / צמחית לגרסת הפרווה
2 כפות סוכר
לשכבת הפירות
פירות העונה, מה שאוהבים חתוך לקוביות: ענבים, קיווי, מנגו, מלון וכו'
הכנת העוגה:
נקציף את הביצים עם הסוכר 5 דקות לפחות במהירות גבוהה.
ננמיך מהירות ונוסיף שמן ומים.
נוסיף את שאר החומרים ונמשיך הקצפה כחצי דקה.
נערבב את הקמח מלמטה (שלפעמים שוקע) ונעביר את בלילת העוגה לתבנית קוטר 26 מרופדת בנייר אפייה.
נאפה את העוגה בתנור חם על 180 מעלות כ- 45 דקות
הכנת הסירופ:
נרתיח יחדיו את כל מצרכי הסירופ בסיר ונבשל כ 5 דקות
כשהעוגה מוכנה, נוציא מהתנור ונשפוך את הסירופ על העוגה, נשפוך רק 3/4 מכמות סירופ הסוכר, כשהעוגה חמימה.
הכנת הקצפת:
נקציף את מצרכי הקצפת 2 דקות על מהירות גבוהה עד לקצפת יציבה
נפתח את העוגה באמצע: בעזרת סכין נחתוך את העוגה לרוחבה, נסיר את השכבה העליונה, נמרח את הקצפת בעדינות ונסגור חזרה.
נעביר את הסכין סביב העוגה, נשמור על שוליים ונסיר את החלק המרכזי.
שכבת הפירות:
נחתוך את הפירות הרצויים ונניח מעל הקצפת. מעל הפירות ניצוק את יתרת סירופ הסוכר.
נכניס למקרר לשעה ונגיש בהנאה