Share with:


חלבי

אופן הכנה

תבנית 24
לא לדבר איתי על פרווה !!!!
רוטב הקרמל לציפוי העוגה:
סוכר – 250 גרם
שמנת מתוקה 32% שומן – קופסת קרטון (250 מ"ל)
200 גרם שקדים קלוים ופרוסים.

אופן הכנת הקרמל:
1. מחממים סיר על אש בינונית וכשהוא חם מפזרים לתוכו את הסוכר לאט לאט, תוך כדי ניעור.
2. בינתיים מחממים לאט את השמנת. כאשר הסוכר נמס כולו לקרמל אחיד ובעל צבע ענברי, מנמיכים את האש מתחת לסוכר, מביאים את השמנת לסף רתיחה ומוסיפים אותה לתוך הסוכר. זהירות! בשלב הזה התערובת תבעבע ותתחיל לעלות למעלה. מערבבים אותה במרץ (אבל נזהרים לא להתיז החוצה מהתערובת הרותחת) עד שהיא יורדת בחזרה, וממשיכים לערבב עד שהמסה הומוגנית ובלי גושים.
3. מסירים מהאש, ומערבבים עם השקדים .

חומרים לתחתית:
6 ביצים
1 ורבע כוסות סוכר
100 גרם חמאה
1 וחצי כוסות קמח תופח
1/4 כוס שמנת מתוקה

למלית:
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב וניל

אופן ההכנה:
1.להקציף במיקסר 6 ביצים + סוכר וחמאה מומסת בטמפרטורת החדר.
2.להוסיף את הקמח והשמנת. לערבב היטב ולהעביר לתבנית אפיה.
3.לאפות 170 מעלות עד שמזהיב – בערך 20-30 דקות אפיה.
4.כאשר העוגה התקררה לחצות אותה לשניים.
5.להקציף את חומרי המלית ולמלא את העוגה.
6.לשפוך את הקרמל עם השקדים על העוגה ולהכניס למקרר ללילה

עוגת עקיצת הדבורה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים