לעוגה:
200 גרם חמאה
11/3 כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
4 ביצים, מופרדות
2 כפות ברנדי או רום
1/2 כוס חלב
11/4 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
200 גרם פרג טחון
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. ממיסים חמאה במיקרוגל. מצננים 5 דקות עד שהיא פושרת.
3. מערבבים חמאה מומסת יחד עם חצי מכמות הסוכר (2/3 כוס), סוכר וניל , חלמונים, ברנדי וחלב.
4. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה.
5. במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים את יתרת הסוכר (2/3 כוס) בהדרגה, כף בכל 10 שניות בערך, וממשיכים להקציף דקה-שתיים אחרי הוספת כל כמות הסוכר, לקבלת קצף מבריק וקרמי.
6. טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים. מקפלים את יתרת הקצף בעדינות פנימה, ולקראת סוף הקיפול מוסיפים את הפרג.משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
מצננים (העוגה מאבדת מעט מנפחה במהלך הצינון). מקשטים באבקת סוכר אם רוצים, ומגישים