תבנית 24
בן השכבות נרטיב בליקר קפה או ליקר ברנדי
לעוגת בסיס –
7 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדות לחלבונים וחלמונים
150 גרם קמח
50 גרם אגוזי פקאן מסוכרים טחונים דק
10 גרם אבקת אפייה
40 גרם אבקת קקאו
200 גרם סוכר
לקרם הקפה:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 חבילה איסטנט פודינג וניל
1 כף אבקת קפה נמס
1 כוס חלב
ההכנה:
מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג ואבקת קפה נמס, עד לקבלת קרם אחיד
לקצפת מייפל וקינמון:
375 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות סירופ מייפל
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית אינסטנט פודינג וניל
ההכנה: בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, סירופ מייפל, קינמון ואינסטנט פודינג וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
לציפוי העוגה:
2 חבילות שוקולד מריר
20 גרם חמאה
הכנה:
להמיס את הכל יחד על בן מארי או במיקרו לקרר מעט ולצקת על העוגה
הכנת בסיס העוגה
1. את התבנית שלנו מרפדים בנייר אפיה ומשמנים את הדפנות בחמאה או מחמאה.
2. נחמם את התנור שלנו לטמפרטורה של 170 מעלות.
3. בקערה אחת מכנסים את הקקאו , אבקת האפייה והקמח, והאגוזים הטחונים ומערבבים טוב טוב ומניחים בצד.
4. בקערת מיקסר נקציף את החלבונים כ3 דקות עד לקבלת קצף לבן יפה,
5. אל הקצף נוסיף את הסוכר בהדרגה ונמשיך להקציף עד לקצף יציב.
6. את החלמונים נטרוף במטרפה בקערה נפרדת עד שנוצר קצף.
7. את קצף החלמונים מוסיפים לקצף החלבונים ומקציפים עד להטמעה .
8. את קערת הקמח עם הקקאו מוסיפים לאט לאט בתנועת קיפול לקערת הקצףאד שמתקבלת בלילה אחידה.
9. את הבלילה נעביר לתבנית ואופים כ – 40 דקות . ואז עושים בדיקה של העוגה עם קיסם שננעץ באמצע העוגה ויוצא יבש.
10. לאחר שהעוגה מוכנה ושחררים את הדבנות עם סכין ואת הקפיץ של התבנית ומקררים.
11. לאחר שהעוגה קרה , פורסים אותה ל3 חלקים בעזרת סכין משוננת .
12. את החלק הראשון מנחים על צלחת ומורחים אותו בליקר, ואז את קרם הקפה ומעליו שוב מניחים חלק מהעוגה ומורחים בליקר ואז את קרם ה המייפל והקינמון ואז את החלק האחרון של העוגה.
13. על החלק העליון יוצקים את השוקולד ומקררים. ואז כל אחד מקשט איך שהוא אוהב