עוגת הבית, כמו בכל שנה…
חומרים: כוס אוניברסלית
6 ביצים
1 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
2 כפות מיץ לימון
3/4 כוס אגוזים טחונים
1 כוס קמח מצה
50 גר שוקולד מגורד
1 אפיה
2 וניל
גרידת לימון
חומרים לקרם:
1 שמנת להקצפה
1 פודינג וניל
1 כוס חלב
(אם פורסים ל-3 אזי רצוי להוסיף עוד חצי מכמות הקרם)
שוקולד לקישוט
אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים להוסיף בהדרגה את הסוכר , החלמונים ואת שאר החומרים…. לפני הוספת החומרים היבשים רצוי לערבב בכף ידנית ע"מ לשמור את נפח הבלילה.
לצקת לתבנית 26 משומנת , לאפות כ-45 דקות בחום 170.
לאחר צינון העוגה לפרוס ל-2 חלקים, להרטיב את העוגה, למלא עם הקרם ולקשט כיד הדימיון.
בהצלחה ופסח שמח 🍷🍷🍷🍷