מתכון לעוגת רולדה וניל במילוי קרם קפה ובציפוי שוקולד! עוגה טעימה במיוחד, נהדרת לאירוח או לשבת
מצרכים
לרולדה
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
חצי כפית אבקת אפייה
קורט מלח
2 כפות שמן
כף מיץ לימון
כפית תמצית וניל
לקרם קפה
1 שמנת מתוקה
1 חב' פודינג וניל
2 כפיות נס קפה
כפית ליקר קפה
כוס חלב
לציפוי שוקולד
1 שמנת מתוקה
1 שוקולד מריר
הכנה
הכנת בסיס הרולדה
בקערת מיקסר, על מהירות גבוהה נקציף את החלבון והסוכר לקציפה יציבה.
נוריד מהירות ונוסיף לקערה את שאר חומרי הרולדה.
נשמן נייר אפייה ונניח על תבנית של תנור. ניצוק את הבלילה ונאפה בתנור חם 180 מעלות כ- 25 דקות, נוציא ונצנן.
נפריד את העוגה מנייר האפייה ונתחיל בהכנת הקרם.
הכנת קרם קפה
בקערת המיקסר נקציף ביחד שמנת, פודינג וניל, נס קפה, ליקר וחלב לקרם יציב.
נמרח את קרם הקפה על הרולדה ונגלגל בעדינות לרולדה עגולה ויפה.
הכנת ציפוי שוקולד
במיקרוגל או על בן מארי נמיס שמנת מתוקה עם שוקולד מריר, נניח מעט להתייצבות ונשפוך על הרולדה מלמעלה באופן אחיד.
נניח להתייצבות הגנאש מספק דרות בטמפרטורת החדר ונאחסן את העודה במקרר