מתכון: מדוד בכוסות מדידה
לטורט 6 ביצים xl …1
כוס סוכר
1 וניל
1.5 כוסות קמח תופח (או רגיל +א. אפיה)
3 כפות שמן
3 כפות מיץ לימון
גרידת לימון
אופן ההכנה
להקציף את החלבונים לקצף יציב. להוסיף בהדרגה את הסוכר. חלמונים ושאר החומרים…
להעביר לתבנית 26 קפיצית משומנת…
לאפות בחום 160 מע' .כ- 50 דקות…..
הכנת הציפוי:
2 שמנת מתוקה להקצפה…
1 אינסנט פודינג בטעם ריבת חלב.
1 כוס חלב.
חצי כוס קונפיטורה שאוהבים….
להקציף את השמנת והוסיף את החלב והפודינג…
להרטבת העוגה:
1 כוס מים
1 כפית סוכר
1 כפית רום או ברנדי.
לפרוס את העוגה ל-3 חלקים …..להרטיב מעט את החלק התחתון , למרוח ריבה, ואז למרוח את הקרם , למרוח שליש מהקרם לכסות בחלק השני…להרטיב אותו למרוח ריבת חלב וחלק מהקרם.. לכסות בחלק השלישי להרטיב מעט לצפות ולקשט כיד הדימיון
*****לאחר שפורסים את העוגה ממליצה להחזיר לתבנית 26 (קפיצית) את החלק התחתון , למלא לקשט ולעצב בתוך תבנית העוגה…לאחר מילוי כל העוגה להוציא את העוגה ולמרוח קרם גם מסביב.
…***** ממליצה לאפות יום קודם את העוגה ולשמור במקרא כי נוח יותר לפרוס.