עוגת ריבת תות ומרנג קוקוס נוסטלגית היא העוגה משלבת בצק פריך, מלית ריבת תות מתוקה ומרנג קוקוס אוורירי ונימוח. המתכון פשוט להכנה ודורש שימוש במצרכים בסיסיים בלבד. התוצאה היא עוגה טעימה ומרשימה שתחזיר אתכם לטעמים של פעם
המצרכים לעוגת ריבת תות ומרנג קוקוס נוסטלגית:
כוס מדידה לפי כוס קרטון חד פעמי סטנדרטית
מצרכים לבצק:
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
2 + 1/3 כוסות קמח
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
1 ביצה L
1/2 כפית גרידת לימון
8 כפות מיץ תפוזים או מים
למריחה:
2-3 כפות ריבת תות
למרנג קוקוס:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
2 שקיקי סוכר וניל
2 כוסות קוקוס
אופן הכנה לעוגת ריבת תות ומרנג קוקוס נוסטלגית:
בקערה מערבבים את כל מצרכי הבצק ומוסיפים מים לפי הצורך עד לקבלת בצק מעט דביק
משטחים את הבצק על גבי תבנית חד פעמית סטנדרטית בינונית .
מכניסים את שכבת הבצק לאפיה חלקית בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ 15-17 דקות עד להזהבה קלה ביותר ומצננים מספר דקות .
הכנת המרנג:
מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב ומוסיפים אליו את הסוכר וניל והסוכר בהדרגה כף אחרי כף
את הקוקוס מוסיפים בתנועות עטיפה עדינות עד לאיחוד
לאחר צינון קל של שכבת הבצק מורחים ריבת תותים מעל הבצק האפוי ומעליו מורחים את מרנג הקוקוס
מכניסים שוב לתנור החם לאפיה של 15 דקות או עד להזהבה .
מוציאים את העוגה מהתנור, מקררים היטב וחותכים לקוביות
בהצלחה רבה ובתאבון