לעוגה:
4 ביצים
3/4 1 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מים
2 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
2 כפות גדושות קקאו
100 גרם שוקולד מריר מומס
הכנה:
מפרידים ביצים.
מקציפים חלבונים כוס סוכר לקצף חזק.
בקערה גדולה מערבבים חלמונים עם 3/4 כוס סוכר. מוסיפים מים, שמן, קקאו ושוקולד מומס. מנפים קמח ואבקת אפייה מערבבים עד לאיחוד החומרים, מוסיפים את הקצף לקערה ומערבבים בתנועות קיפול. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים עד להשחמה בתנור שחומם 160 מעלות.
עוגת שוקולד גבוהה עם שכבות קרם שוקולד
לקרם שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה
ממיסים יחד, מערבבים טוב שלא יהיה גושים מקררים חצי שעה ומעבירים למקרר 4 שעות או כל הלילה.
שמים במיקסר את הגנאש ומוסיפים עליו שמנת מתוקה אחת ומקציפים
לקרם:
חוצים את העוגה ל3 מורחים על השכבה הראשונה, מכסים בשכבת עוגה ומורחים שוב. לבסוף מורחים על כל העוגה.
גנאש שוקולד:
1/2 שמנת מתוקה
1 שוקולד מריר
ממיסים יחד מערבבים טוב מצננים מעט ואז שופכים על העוגה