בסיס:
חצי חבילה בצק פריך מתוק של מעדנות( מופשר
לילה לפני)
לעוגה:
200 גר שוקולד מריר מומס עם 200 גר חמאה/מחמאה
5 ביצים מופרדות.
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 כוסות פיסטוק קלוי וטחון.
1 כוס קמח מנופה.
1 שקית אבקת אפייה.
3/4 כוס שוקולד ציפס מריר.
4 כפות חלב.
לגאנש::
100 גר שוקולד מריר.
100 גר שוקולד חלב.
1 מכל שמנת מתוקה, הכל מומס במיקרוגל.
קישוט:
חצי כוס פיסטוק שלם קלוי.
הכנה:
לתבנית 26 מרופדת בנייר אפייה לשטח בצק פריך בשכבה אחידה.
לערבב חלמונים עם השוקולד המומס והפושר לאיחוד.
להקציף חלבונים, בהדרגה להוסיף, סוכר וסוכר וניל, לקבלת קצף יציב.
מוסיפים את תערובת השוקולד, ומקפלים לתערובת אחידה, מוסיפים חומרים יבשים עד לאיחוד קל.
על שכבת הבצק לפזר שוקולד ציפס, מעל להעביר את בלילת השוקולד.
אפייה בתנור מחומם מראש ל170 מעלות, עד לקבלת קיסם מעט רטוב( אפייה ממשיכה מחוץ לתנור)ולקרר.
לצפות בגאנש, לקשט בפיסטוק.
להכין נס קפה ולהסתער, באהבה/אורנה ועלני😋😋😋😋😋