Share with:


חלבי

אופן הכנה

עוגה בחושה מוצלחת וטעימה עוגה קלה להכנה

5 ביצים, מופרדות
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כוס קמח תופח
3/4 כוס פרג טחון
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס קקאו
2 מעדני שוקולד יולו (או כל מעגן שוקולד אחר באותה הכמות)

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה

נתחיל בהקצפת החלבונים והסוכר לקצף קשה ותפוח.
בקערה נפרדת נערבב חלמונים ושמן.
נוסיף את קערת החלמונים לקערת החלבונים בהדרגה ותוך כדי הקצפה.
ננפה פנימה את כל החומרים היבשים, תוך כדי קיפול למסת הביצים.
נקפל לתערובת העוגה את מעדני השוקולד רק עד לאיחוד ולא יותר מידי.
נעביר לתבנית 26 ונאפה בתנור חם על 180 מעלות עד שקיסם יוצא מעט לח.
כשהעוגה מוכנה נשפוך עליה ציפוי שוקולד: בקערה בינונית נשים שמנת מתוקה וקוביות שוקולד מריר, נמיס במיקרוגל ונערבב עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
נבעיר למקרר להתייצבות הקרם ונגיש.

עוגת שוקולד ופרג בחושה
אורנה ועלניספר המתכונים של
מתכון של

אורנה ועלני

433 מתכונים