עוגת שוקולד טבעונית נימוחה ובקלי קלות…(לא זוכרת את שם המקור כדי לתת קרדיט)
רכיבים:
3.5 כוסות קמח כוסמין מלא
כוס ו-1/4 מים
כוס חלב סויה – ללא תוספת סוכר ומלח.
½ כוס שמן זרעי ענבים כתית מעולה
¼ כוס קקאו
1.5 כוסות סוכר דמררה/קנים
כפית אב’ סודה לשתייה
כף חומץ תפוחים
½ כפית מלח
4 כפות אגוזים קצוצים
½ כוס שוקולד צ’יפס מריר
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
¼ כוס חלב סויה
כף שטוחה שמן זרעי ענבים
2-3 קוביות שוקולד לבן מגורר גס
אופן ההכנה
מנפים את הקמח עם הקקאו ומערבבים עם שאר החומרים היבשים, מוסיפים את הנוזלים תוך כדי בחישה עדינה במטריפה.
אופים כ-40 דקות בתנור חם ב-175 מעלות.
הציפוי:
בקערית קרמית שמתאימה למיקרו – שוברים את השוקולד המריר, מוסיפים חלב סויה, ושמן זרעי ענבים ומכניסים למיקור לדקה בדיוק, מוציאים בזהירות ומערבבים בעדינות עד קבלת מרקם שוקולדי ואז שופכים על העוגה מיישרים ומצננים.
מקשטים מעל עם 3-2 קוביות שוקולד לבן מגורר, ומגישים.
*עוגת שוקולד טעימה מאוד ורכה.