חומרים
5 ביצים
1 כוס קמח
1 שקית אבקת אפייה
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם נוטלה
1 כוס סוכר
50 גרם שקדים מקורמלים טחון גס
2/3 שמנת מתוקה
לציפוי:
1/2 שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם נוטלה
ההכנה:
בקערה מיקסר מקציפים את החלבונים
עם 1/2 מהכמות של הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם 1/2 השני של הסוכר עד לקבלת תערובת פתוחה ובהירה.
מערבבים ללא מיקסר את שני התערובות בצורת קיפול ומוסיפים בהדרגה את הקמח, השמנת מתוקה
ונכנס פנימה גם השוקולד מומס יחד עם הנוטלה וממשיכים לקפל עד לקבלת תערובת חלקה,ואת שהקדים גם נכנסים פנימה
שופכים לתבנית משומנת בקוטר 26 או 24
ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל30 עד 40 דק
הציפוי:
שמים על הגז את השמנת מתוקה עד סף רתיחה ,מכניסים את השוקולד ומערבבים וגם הנוטלה ,שופכים על העוגה ומקשטים עם שקדים מקורמלים