Share with:


פרווה

אופן הכנה

מרכיבים
6 ביצים.
כוס וחצי סוכר כוס מידה.
חצי כוס שמן..
סוכר וניל.
אבקת אפיה.
2 כוסות קמח תופח..
כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
גרידת לימון או תפוז.
2 חבילות שקולד מריר.

אופן ההכנה
להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב…
את החלמונים להקציף לקצף תפוח להוסיף כוס סוכר ולהקציף לקצף תפוח…
להוסיף את השמן בזרם דק..
ולהמשיך להקציף…
להוסיף מיץ תפוזים וקמח עם אבקת אפיה לסירוגין ביחד עם גרידת הלימון…
לערבב שלא יהיו גושים…
שוקלד מריר אחד להמיס במיקרוגל עם כפית שמן….
והסוד…
לשמן רק את תחתית סיר הפלא וגם את החור באמצע..את הדפנות אין צורך לשמן..וככה העוגה לא צונחת.
לערבב שליש מקצף החלבונים לחלמונים…
את היתר לקפל לחלמונים…
3/4 מהעיסה לשפוך לסיר…
לרבע הנותר להוסיף את השוקולד המומס..
לשבור לקוביות את חבילת השוקולד ולהוסיף לרבע העיסה ולשפוך מעל העיסה…
עם שיפוד או סכין לערבב מלמטה למעלה לקבלת שיש….
תנור שחומם מראש על 180…
עד ששיפוד שננעץ יוצא יבש..זה בערך שעה או יותר כל תנור מתנהג אחרת…
מצננים עוברים עם סכין בדפנות ובחור באמצע…
והופכים על צלחת.

עוגת שוקולד תפוז משוישת
נאוה מלכהספר המתכונים של
מתכון של

נאוה מלכה

131 מתכונים