מצרכים:
5 ביצים
1 ורבע כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
2 שקיות סוכר וניל
כוס מיץ תפוזים ( עדיף סחוט טרי)
שקית אבקת אפייה
2 כוסות קמח(מידה של כוס חד פעמית מקרטון) 200
גרם שוקולד מריר איכותי
גרידת תפוז מ2 תפוזים
הכנה :
מקציפים את הביצים עם הסוכר בהדרגה, מוסיפים סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים ומערבלים היטב אך לא יותר מידיי. מוסיפים את גרידת התפוז , ומערבבים קלות לבסוף מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה בהדרגה. ממשיכים לערבל לתערובת חלקה ותפוחה. עכשיו ממיסים את השוקולד המריר במיקרו כמה שניות ומוסיפים לתערובת , מערבבים מעט כדי לייצור תערובת משוישת. מחממים תנור מראש ל180 מעלות , יוצקים את התערובת לתבנית משומנת בגודל 26 ואופים כ40 דקות. העוגה יוצאת עסיסית מבפנים ופריכה מבחוץ. עוגה פשוטה וטעימה בטירוף