שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי
מרכיבים
5 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1/2 שמנת מתוקה
קורט מלח
5 כפות שוקולית
1 כף קקאו
1 כף נס
2 כוסות קמח תופח
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/4 כוס מים חמים
גנאש
1/2 שמנת מתוקה
1 שוקולד מריר
אפשר לקשט עם סוכריות צבעוניות או קוקוס
השתמשתי בכוס יד פעמי שתיה חמה
מתאים לתבנית 26 או 24 ליותר גבוהה
הכנה
להקציף ביצים שלמות עם כטס סוכר במשך 8 דקות בערך לקבלת קצף תופח להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף שמן בזילוף לערבב את כל היבשים ולהוסיף לקערת המיקסר ולערבב ידנית לאט עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים .
לחמם תנור 160 מעלות טורבו .
להניח בתנור על הרשת את תבנית התנור ומעל את תבנית העוגה .
לשים בתבנית נייר אפיה גם בתחתית וגם בדפנות לשפוך את הבלילה ולאפות 40 דקות בערך לבדוק עם סכין אם יבש להוציא מהתנור .
לשים בכוס מים עם כפית נס ולהרטיב את העוגה .
ומעל לשפוך את הגנאש .
אפשר לקשט עם סוכריות או קוקוס