Share with:


חלבי

אופן הכנה

לעוגה:
200 גרם שוקולד מריר או רגיל
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר (200 גרם)
6 ביצים
1 כפית אבקת קפה נמס
1/4 כפית מלח
1/2 כוס קמח (70 גרם)
1/2 כפית אבקת אפייה
2 כפות קורנפלור

לפודינג בננה:
2 כוסות משקה חלב בננה (480 מ”ל)
1 חב’ אינסטנט פודינג וניל

לשכבת פרוסות בננה:
3 בננות

לקצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
3 כפות סוכר

לקישוט:
מעט שוקולד מריר, מגורר לפירורים או קישוטי עוגה

אופן ההכנה
מכינים את העוגה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בסיר גדול על אש נמוכה ממיסים שוקולד וחמאה. מסירים מהאש ומצננים מעט.
מוסיפים סוכר ומערבבים. טורפים פנימה ביצים. מוסיפים קפה ומלח ומערבבים.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקורנפלור וטורפים כמה שפחות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה
(ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות “חנק”).
משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת ואופים כ-35 דקות,
עד שהעוגה תפוחה וסדוקה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
מוציאים מהתנור ומצננים.
מחוררים את העוגה ומוזגים פודינג:
בקנקן או קערה טורפים פודינג וכוס חלב בננה עד שאין גושים. מוסיפים עוד כוס חלב בננה וטורפים לאיחוד.
משהים בצד להסמכה קלה (הפודינג לא צריך עדיין להתייצב, אלא רק להיות פחות נוזלי)
יוצרים בעוגה כ-16 חורים בעזרת ידית של כף עץ
– נועצים את הידית כמעט עד לתחתית התבנית (נוצרות “מחילות” בקוטר 1 ס”מ בערך).
מוזגים את הפודינג מעל העוגה למילוי החורים.
מניחים פרוסות בננה, משטחים קצפת ומקשטים בשוקולד:
פורסים בננות לפרוסות ומסדרים מעל הפודינג בצפיפות.
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה.
מורחים את הקצפת בשכבה אחידה מעל הבננות, לכיסוי מלא שלהן.
מקשטים מעל הקצפת בפירורי שוקולד – מפזרים באופן חופשי או נעזרים בשבלונה.
מקררים שעתיים ומגישים:
מעבירים למקרר לשעתיים, להתייצבות.
שומרים במקרר ומגישים קר.
פורסים בסכין חדה (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך)….

עוגת שוקו-בננה
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים