המתכון ⬇️
תערובת השוקולד
1/4 כוס מים
1/3 כוס סוכר לבן
1/4 כוס קקאו
50 גרם חמאה
תערובת וניל
7 ביצים L
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס שמן
1 כוס מים
1 קליפת תפוז בינוני
350 גרם קמח נפלאות לבן
שקית אבקת אפייה
250 גרם סוכר לבן
אופן הכנה
מפרידים את הביצים. מגרדים את קליפת התפוז.
מחממים את המים בחום נמוך, מוסיפים את הסוכר, הקקאו והחמאה עד לקבלת מרקם חלק. מסירים ומצננים.
מחממים את התנור ל-170 מעלות.
בקערה גדולה, טורפים את החלמונים עם הסוכר ווניל, השמן, המים וקליפת התפוז.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים במרץ בערך דקה לתערובת אחידה וסמיכה.
מקציפים את החלבונים במהירות בינונית-נמוכה במשך כ-2 דקות עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה, בהדרגה. מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום מקציפים עד לקבלת קצף יציב, אבל קרמי.
מעבירים 1/3 מהקצף לקערת החלמונים וטורפים לתערובת אחידה. מקפלים את יתרת הקצף פנימה בעדינות בעזרת לקקן.
מוזגים את תערובת השוקולד הפושרת לקערה עם תערובת העוגה ומערבבים מלמעלה למטה, בעדינות.
מוזגים את התערובת לתוך התבנית, על נייר אפייה. לוקחים סכין ובתנועות סיבוביות עוברים על כל העוגה. שמים את תבנית העוגה על תבנית תנור ואופים כשעה בלי לפתוח את התנור, עד שהעוגה זהובה. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים. הופכים על צלחת הגשה. פורסים ומגישים.
בהצלחה ובתאבון 💖