Share with:


חלבי

אופן הכנה

הרי לכם המתכון לעוגה המדהימה הזו – עוגת שכבות מוס:

מצרכים לתבנית קוטר 20 ס"מ:

בשלב הראשון נכין את תחתית הבראוניז:
– 100 גרם שוקולד מריר
– 100 גרם חמאה
– 80 גרם סוכר
– קורט מלח
– 2 ביצים L
– 40 גרם קמח

אופן הכנה של הבראוניז:
1. ממיסים שוקולד וחמאה יחד.
2. מוסיפים פנימה לפי הסדר: סוכר, מלח וביצים. מערבבים היטב.
3. מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד. להמנע מערבוב יתר.
4. אופים על תנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 20 דקות – עד שהשוליים יציבים אך המרכז מעט פחות יציב. מצננים לגמרי.

בשלב השני נכין את מוס הקפה:
– 5 גרם ג'לטין + 25 מ"ל מים
– 130 גרם שוקולד לבן
– 45 מ"ל מים רותחים
– 3 כפיות נס קפה
– מיכל שמנת מתוקה 38% שומן

אופן הכנה:
1. מערבבים ג'לטין ומים ומניחים בצד עד להיווצרות ג'לי. לוקח בדרך כלל רבע שעה.
2. ממיסים 130 גרם שוקולד לבן.
3. מערבבים 3 כפיות קפה עם המים הרותחים ומוסיפים לשוקולד. ממיסים את הג'לטין ומוסיפים פנימה גם כן.
4. מקציפים מיכל שמנת מתוקה במיקסר לקצפת יציבה (אך לא קשה מדי, רק עד מצב שמרימים את הבלון הקצפה והשמנת לא נוזלת למטה אלא עומדת בפני עצמה).
5. נותנים לתערובת השוקולד והקפה להצטנן מעט ואז מוסיפים 2 כפות מהקצפת לתוך השוקולד ומערבבים. שופכים את תערובת השוקולד על הקצפת ומקפלים בעדינות עד לאיחוד שתי המסות.
6. שופכים את המוס לתוך התבנית עם הבראוניז, מיישרים מעט עם מרית ומכניסים למקפיא לפחות לשעה עד שמוס הקפה יציב למגע ולא רך.

בשלב השלישי והאחרון נכין את מוס הפיסטוק:
– 5 גרם ג'לטין
– 25 מ"ל מים
– 130 גרם שוקולד לבן
– 45 מ"ל חלב
– 40 גרם מחית פיסטוק
– מיכל שמנת מתוקה 38%

אופן הכנה:
1. מערבבים ג'לטין עם מים ומניחים בצד עד להיווצרות ג'לי.
2. ממיסים את השוקולד ומוסיפים חלב ומחית פיסטוק. מערבבים היטב לעיסה חלקה ללא גושים. אם נשארים גושים, ניתן לחמם את העיסה בפולסים קצרים במיקרו עד שהכל נמס ומתאחד. ממיסים ג'לטין ומוסיפים פנימה.
3. מקציפים שמנת לקצפת יציבה (כמו במוס קפה).
4. מעבירים 2 כפות מהקצפת לתערובת השוקולד ומערבבים. שופכים את השוקולד לתוך הקצפת ומקפלים בעדינות.
5. שופכים לתבנית מעל מוס הקפה. מצננים לפחות 3-4 בעדיפות ללילה שלם במקפיא.

* מפשירים לפחות שעה לפני ההגשה במקרר.
* אם רוצים לקשט – עדיף לקשט כשהעוגה קפואה.

תעקבו גם באינסטגרם:

https://www.instagram.com/madlen_patisserie/

עוגת שכבות מוס
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים