❤ תודה פרח גבסו ..ריח ההדרים גרם לי להכין עוגת שמרים הכי מוצלחת מכל העוגות שמרים!!
זאת עוגת שמרים
שגם הבצק וגם המלית
מורכבים מתפוזים..
ממליצה בחום לנסות
כי הטעם והריח!!!
*מצרכים לבצק*
100 גרם חמאה או מחמאה.
3/4 כוס מיץ תפוזים
טבעי(רצוי של פריגת).
כף שמרים יבשים.
4 כוסות קמח.
ביצה.
חצי כוס סוכר.
גרדת תפוז(מומלץ).
*ביצה טרופה..
*מצרכים למלית*
100 גרם שוקולד מריר
בטעם תפוז.
חצי כוס שמנת מתוקה
להקצפה פרווה.
2 כפות קקאו.
חצי כוס סוכר.
כוס וחצי אגוזי מלך קצוצים.
גרידת תפוז.
*מצרכים לסירופ*
חצי כוס מים.
כוס סוכר.
פלח תפוז.
*אופן ההכנה*
ראשית חממי בקלחת את המחמאה עם מיץ התפוזים..
צנני לגמרי.
בקערת המיקסר ערבבי את השמרים עם מיץ התפוזים והמחמאה.
הוסיפי קמח ביצה סוכר ומעט מלח והתחילי ללוש לעשר דקות.
הבצק יוצא דביק מעט וזה בסדר
קמחי היטב קערה והתפיחי לשעה.
בזמן שהבצק בהתפחה
חממי את מצרכי המלית פרט לגרידת התפוז והאגוזים..
והניחי בצד.
בקלחת אחרת חממי את מצרכי הסירופ לעשר דקות עד לצימצום הנוזלים והניחי בצד.
אחרי ההתפחה חלקי את
הבצק ל 2 כדורים שווים.
כל כדור רדדי לעלה דק על משטח מקומח היטב..
מרחי מהמלית ופזרי מגרידת התפוז והאגוזים.
גלגלי לרול והניחי בתבנית אינגלישקיק משומנת מעט(ניתן להכין את הרולים יותר קטנים וללפף 2 רולים לעוגה אחת) .
הכיני כך גם את כדור הבצק השני.
אחרי שסיימת הניחי את התבניות להתפחה שניה עד להכפלת הנפח..
חממי תנור על 180 מעלות אפיה.
אחרי ההתפחה הברישי בביצה טרופה עם מעט סוכר ומלח
ואפי למשך חצי שעה בערך..
אחרי האפיה הברישי בסירופ.
*כוס המדידה היא כוס חד פעמית לשתייה חמה.
*ניתן להכפיל כמויות
לקילו בצק.
*כמות העוגות לחצי קילו 2 רולים גדולים.
בהצלחה🌹