Share with:


חלבי

אופן הכנה

בצק שמרים
2/3 כוס חלב+ 230 גרם חמאה לחמם מעט במיקרו,לערבב לכנסת החמאה,לחכות שיצאנו מעט.
בקערת במיקסר לנפות הקמח.
3 כוסות קמח לבן רגיל.
2 כפות סוכר
.1 שקית שמרית
1 כף משפר אפייה
לערבב קלות
3 חלמונים( לשמור החלבונים למילוי הקצף)
להוסיף תערובת החלב והחמאה המומסת.
ללוש במהירות נמוכה – תמיד הבצק שמרים.
אני לשה למשך 4-6 דקות דואגת שכל הבצק אחיד,אם צריך מפסיקה המיקסר. ומנקה הדפנות עם לקקן.וממשיכה בלישה,לאחר היווצרות כדור בצק יש להוסיף 1/4 כפית מלח.ללוש עוד 2 דקות.
את הבצק הדביק יש להניח בקערה מעט משומנת,לכסות בניילון נצמד.ולהתפיח לילה במקרר.
לאחר התפיחה הבצק למשך 12 שעות מינימום.
יש לחלקי לשניים.
כל חלק לרדד לריבוע ,בערך 18/18 ס" מ,לא עקרוני הגודל רק שיהיה ריבוע.ולרדד לעובי 1 ס"מ.
הכנת המילוילעוגה
3 חלבונים להניח בקערת המערבל עם קורט מלח.להתחיל להקציף במהירות בינונית.כשמתחיל להיוצר קצף להוסיף 1/2 כוס סוכר אט אט.להעלות מהירות המערבל ולהקציף לקצף לבן ויציב.

בקערה אחרת
1 כוס סוכר
1 כף קקאו מנופה.
1 כף קינמון
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כוס שוקולד ציפס מריר.
2 כפות מלאות פירורי לחם( נשמע מצחיק אך למדתי מדוד שהיה שף,דוד ראובן מנינגר ז" ל)
לתערובת זאת יש להוסיף תחילה שליש מקצף החלבונים.ואז את יתרת קצף החלבונים.לעטוף בעדינות עם לקקן.
לחלק קצף השוקולד שהתקבל בין שני עלי הבצק המרובעים.
לגלגל שניהם לרולדה.רולדה אחת מניחים בתבנית האפייה על נייר אפיה משומן.עם נקודת החיבור כלפי מטה.
אני ממליצה על תבנית עגולה 24 ס"מ.
כמובן דואגת שהרולדה תיצור לי טבעת שלמה בתבניתאת הרולדה השנייה פורסת לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
מניחה אותו בצורה מאוזנת על הרולדה שהנחנו כבר בתבנית.( כלאמר משכיבה על פרוסה)
מניחים לתפוח

עוגת שמרים ספוגית כמעט כמו עוגת טורט איכותית
עדנה טפירוספר המתכונים של
מתכון של

עדנה טפירו

49 מתכונים