עוגת שמרים:
1ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
שקית משפר אפייה-לא חובה למי שאין
כוס סוכר
150 גר' מזולה לאפייה בטעם חמאה(אם רוצים חלבי אז חמאה)
2 ביצים
1.5כוסות מים חמים
חצי כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
כף גרידת לימון
לשטרוייזל:
3 כפות קמח
3 כפות סוכר
2 כפות שמן
לערבב בכל בקערה לתערובת פירורית
למילוי הפרג:
כמות לרולדה אחת
150 גר' פרג טחון
50 גר' מרגרינה
3 כפות סוכר
2 כפות דבש
כפות מים
גרידת לימון
בקערת המערבל עם וו לישה מערבלים את כל החומרים פרט למרגרינה והמלח,במהירות איטית
כשהבצק מתאחד מוסיפים קוביות מזולה בהדרגה עד שהן מתמזגות בבצק.
מוסיפים את המלח,ממשיכים לערבל (אם רואים שהבצק עדיין קצת יבש להוסיף מעט מים)עד לאיחוד הבצק.ניתן להשאיר את הבצק לילה במקרר,אני נתתי לו תפיחה של שעה,לאחר מכן חילקתי את הבצק
ל-4 כל חלק מרדדים לעלה מורחים מילוי איזה שאוהבים ומגלגלים לרולדה נותנים לרולדות מנוחה של 15-20 דקות,מברישים בביצה מפזרים את השטרוייזל/ שומשום ואופים ב-180 עד שהן מזהיבות יפה
כשהן יוצאות מהתנור ליצוק סירופ העשוי מכוס סוכר וכוס מים ומיץ מחצי לימון