Share with:


חלבי

אופן הכנה

לאוהבי השוקולד ולאלה שתמיד מעדיפים יותר שוקולד מאשר בצק בעוגות שלהם 😍

המתכון כאן 👇

תעקבו גם באינסטגרם:
https://www.instagram.com/madlen_patisserie

מצרכים לתבנית עגולה קוטר 20:
לבצק:
– 250 גרם קמח
– 50 גרם סוכר
– כפית שמרים יבשים
– חצי מיכל שמנת חמוצה
– ביצה L
– 50 גרם חמאה רכה

למילוי: (מי שרוצה מילוי עדין יותר, להקטין את הכמויות הבאות בחצי. הכמויות כאן גדולות לקבלת מילוי שוקולדי מאוד)
– 200 גרם סוכר חום
– 70 גרם קקאו
– 80 גרם חמאה מומסת
– חצי כפית קינמון

– ביצה להברשה

לסירופ סוכר:
– 50 גרם סוכר
– 50 מ"ל מים

אופן הכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים את כל חומרי הבצק למעט החמאה ולשים 3 דקות. מוסיפים את החמאה ולשים עוד 10 דקות. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר כשעתיים. הוא לא יתפח הרבה וזה בסדר.
2. מערבבים את חומרי המילוי יחד. אם נוזלי, מניחים במקרר עד לקבלת מרקם סמיך יותר.
3. לאחר שעתיים, מוציאים את הבצק ומרדדים למלבן דק אך לא מדי כדי שהמילוי לא יקרע אותו. מקמחים את המשטח אם הבצק מעט דביק. מורחים את המילוי על כל שטח הבצק. מגלגלים לרולדה.
4. את הרולדה חוצים לאורך בזהירות. את שני החלקים שהתקבלו מלפפים לצורת בורג כאשר חיתוך שכבות השוקולד כלפי מעלה. אפשר לאפות בצורה הזאת בתבנית מלבנית מוארכת. אם רוצים תבנית עגולה כמו בתמונה – לוקחים את הבורג ומגלגלים אותו לצורת שבלול. מניחים בתבנית.
5. מניחים להתפחה של חצי שעה לפחות. בינתיים מדליקים תנור על 160 מעלות.
6. מברישים בביצה ואופים כחצי שעה, עד שהעוגה שחומה ויפה.
7. סירופ סוכר: על הגז מרתיחים סוכר ומים. מערבבים עד שכל הסוכר נמס. שופכים על העוגה ברגע שיוצאת מהתנור.
8. מחכים בסבלנות שהעוגה תצטנן לפני שחותכים.

בתיאבון!
תכינו ותהנו, אל תשכחו לתייג אותי ❤️

עוגת שמרים שוקולדית בטירוף_מדלן אביב
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים