Share with:


פרווה

אופן הכנה

מבין כל העוגות המוצלחות בולטת אחת קלאסית וטעימה במיוחד, עוגת השמרים כמובן. העוגה שמכניסה חום לבית בימי חורף קרים ומשביעה את הבטן ואת הנפש. מתכון מעולה לעוגת שמרים שוקולד פרווה מוצלחת במיוחד

מצרכים
1 ק"ג קמח
2/3 כוס סוכר
1 מחמאה רכה
2 ביצים
2 כפות שמרים יבשים
כוס ורבע מים קרים
חצי כפית גרידת תפוז
קורט מלח
1 סוכר וניל

למלית:
כוס וחצי ממרח שוקולד מובחר או כל מלית בטעם אחר שאוהבים
מעל נפזר:
1 ביצה
8 כפות שומשום

הכנה
בקערת מיקסר (לאלה שלא מתעצלים, אפשר גם ביד. אני אישית אוהבת לחוש את הבצק) נכניס לפי הסדר הבא: מחמאה, מים, ביצים ונערבב קצת.
מעל נוסיף גרידת תפוז, קמח, סוכר, סוכר וניל ושמרים ונלוש עד כ 2 דקות עד שנהיה בצק.
נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 10 דקות (הבצק מעט רק ודביק וזה מעולה)
נכסה בשקית ונתפיח 40 דקות.
את הבצק נחלק ל-4 חלקים שווים, מכל חלק נכין רולדה באופן הבא: לרדד לעובי של קצת יותר מחצי ס"מ, למרוח מלית שוקולד ולגלגל.
קיימות המון צורות לרולדת שמרים, כל אחד יכול לבחור במה שהוא אוהב. אני תמיד מגוונת.
למרוח ביצה טרופה ולפזר מעל לעוגה שומשום.
להתפיח שוב כ- 40 דקות.
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ- 25 דקות עד להשחמה יפה.
להוציא מהתנור ולצנן.
שימו לב – אנחנו לא חותכים ישר מהעוגה שהיא חמה אלא נותנים לה להצטנן מכיוון שעוגות שמרים ממשיכות להיאפות גם מלחוץ לתנור

עוגת שמרים שוקולד פרווה
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

198 מתכונים