*חומרים*
1.5 כוסות קמח שקדים
1.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
200 גר חמאה/מחמאה
כוס ורבע סוכר
4 ביצים
200 גר שמנת חמוצה או3/4 כוס מיץ תפוזים
1 כוס תפוחי עץ קלוף ומגורד מעורבב עם כפית מיץ לימון.
*מעל הבלילה*
תפוח עץ קלוף וחתוך לפרוסות דקות.
*מעל השטרוייזל*
3 כפות שקד לבן פרוס
1 כף סוכר חום
*הכנה*
בקערה להניח:
קמח,קמח שקדים,סוכר,אבקת אפייה וחמאה/מחמאה או מיץ תפוזים
לערבב הכל עד לקבלת פירורים.
להוציא כוס וחצי מהפירורים ולהניח בצד.
לקערת המקסר להקציף ביצים בשלמותם לקבלת קצף תפוח,לשם להוסיף,שמנת חמוצה ותפוח עץ מגורד ולערבב.
להוסיף.את שאר החומרים היבשים בהדרגה עד לקבלת בלילה אחידה.
לתבנית 26/28 עטופה בנייר אפייה,להניח את הבלילה.מעל לפזר פרוסות תפוחי עץ. מעל לפזר כוס וחצי של הפירורים(ששמרנו בצד).מעל הפירורים לפזר שקד פרוס וסוכר חום.
חהכניס לתנור מחומם מראש ל160 מעלות לקבלת קיסם מעט לח.
לקרר.ולפדר(לא חובה)
באהבה ענקית
אורנה ועלני