Share with:


חלבי

אופן הכנה

אחד משילובי הטעמים הטובים שקיימים בעיניי הוא אגסים ושקדים. לכן זו אחת העוגות שאני הכי אוהבת – עוגת שקדים עם אגסים מקורמלים ויין לבן. שילוב נדיר של טעמים שמייצר הרמוניה מושלמת בביס.
המתכון יכול להראות קצת מורכב, אבל באמת שהוא פשוט אם עוקבים אחרי ההוראות במדויק.

תעקבו גם באינסטגרם: https://www.instagram.com/madlen_patisserie/

מצרכים לתבנית קוטר 20
לקרמל:
– 5 אגסים
– 150 גרם סוכר ( 3/4 כוס)
– 50 גרם חמאה (רבע חבילה גדולה)
– רבע כוס מים
– רבע כוס יין לבן (לא חובה, אבל מוסיף מאוד מאוד)

נתחיל מלהכין את האגסים המקורמלים:
1. נקלף את האגסים, ננקה את הגלעינים ונחתוך לפרוסות לאורך. לחתוך כל אגס ל4-6 פרוסות, לא יותר.
2. בסיר עם תחתית בהירה נביא סוכר ומים לרתיחה. נשאיר על אש בינונית ונשגיח עד שמתקבל צבע כהה של קרמל. לא מערבבים ולא נוגעים, רק מנענעים קצת את הסיר אם צריך. כשמגיעים לצבע הרצוי, מכבים את האש ומוסיפים בזהירות חמאה פנימה. מערבבים. מוסיפים יין לבן ומערבבים היטב.
3. מסדרים את האגסים מעל הקרמל ומדליקים את האש. מערבבים טוב טוב את האגסים בתוך הקרמל ומניחים להתבשל כמה דקות בודדות.
4. מכבים את האש ומניחים את האגסים לצינון על נייר אפייה. כל חתיכה בנפרד, לא אחת על השנייה. את הקרם קרמל שנשאר בסיר מעבירים לכוס.

לעוגה:
– 3 ביצים L
– 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
– שארית קרם הקרמל שבישלנו בו את האגסים
– 100 גרם שקדים טחונים (כוס אחת)
– 80 גרם קמח (3/4 כוס)
– 100 מ"ל שמן (חצי כוס)

אופן הכנה:
1. מקציפים ביצים וסוכר כ-5 דקות לקצף גבוה וסמיך.
2. מוסיפים שמן בהדרגה.
3. מוסיפים את קרם הקרמל.
4. עוצרים את המיקסר ומנפים פנימה קמח ואבקת שקדים. מערבבים היטב עד שלא נותרים גושים.
5. מפזרים על תחתית התבנית מעט סוכר. שופכים את בלילת העוגה לתבנית. מסדרים את האגסים מלמעלה כך שבכל העוגה תהיה כמות אגסים שווה פחות או יותר. האגסים שוקעים פנימה וזה בסדר. מפזרים מעט סוכר מעל העוגה.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-45 דקות. בודקים אם קיסם יוצא יבש – אם לא, ממשיכים לאפות עד שהקיסם יוצא יבש.
7. מצננים לחלוטין ומפזרים אבקת סוכר לקישוט.

תהנו ואל תשכחו לתייג אותי!!

עוגת שקדים עם אגסים מקורמלים ויין לבן
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים