Share with:


חלבי

אופן הכנה

לעוגה
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1כוס שקד לבן טחון
1 כף גרד לימון
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס שמן
400 גר שמנת חמוצה
מעל הבלילה לפני אפייה:
3 כפות שקד לבן פרוס

מילוי:
4 כפות מילית לימון מוכנה.

איבוק:
אבקת סוכר

הכנה:
תבנית 24 משומנת
טמפרטורת אפייה:170 טורבו
להקציף ביצים בשלמותם לקצף תפוח ובהיר.
בהדרגה להוסיף:סוכר, סוכר וניל,שמן, שמנת חמוצה וגרד לימון. לאחד הכל לבלילה אחידה.
בקערה נפרדת להניח את כל החומרים היבשים ולערבב.
לאחד בין שתי המסות לתערובת אחידה.
לשפוך לתבנית 24. /26. מעל לפזר שקד מולבן.
אפייה עד קיסם מעט לח ולקרר.
לחצות את העוגה, למרוח מחית לימון.
לאבק באבקת סוכר

עוגת שקדים, שוקולד לבן ולימון
אורנה ועלניספר המתכונים של
מתכון של

אורנה ועלני

433 מתכונים