לעוגה
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1כוס שקד לבן טחון
1 כף גרד לימון
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס שמן
400 גר שמנת חמוצה
מעל הבלילה לפני אפייה:
3 כפות שקד לבן פרוס
מילוי:
4 כפות מילית לימון מוכנה.
איבוק:
אבקת סוכר
הכנה:
תבנית 24 משומנת
טמפרטורת אפייה:170 טורבו
להקציף ביצים בשלמותם לקצף תפוח ובהיר.
בהדרגה להוסיף:סוכר, סוכר וניל,שמן, שמנת חמוצה וגרד לימון. לאחד הכל לבלילה אחידה.
בקערה נפרדת להניח את כל החומרים היבשים ולערבב.
לאחד בין שתי המסות לתערובת אחידה.
לשפוך לתבנית 24. /26. מעל לפזר שקד מולבן.
אפייה עד קיסם מעט לח ולקרר.
לחצות את העוגה, למרוח מחית לימון.
לאבק באבקת סוכר