גודל תבנית: 24″
מרכיבים:
6 ביצים מופרדות
170 ג` סוכר (כוס פחות כף וחצי)
140 ג` קמח תופח (כוס)
כפית תמצית וניל
3 כפות שמן
חצי קילו תותים פרוסים
100 ג` סוכר (חצי כוס)
קרם וניל:
אינסטנט וניל
שמנת מתוקה / ריץ לפרווה
כוס חלב / חלב סויה לפרווה
אופן הכנה :
1. להשרות את התותים עם הסוכר (חצי כוס) למשך הלילה.
2. חלבונים וסוכר לקצף יציב. לטרוף חלמונים, תמצית וניל ושמן, לקפל את החלמונים לקצף, לקפל את הקמח לקצף.
3. חום בינוני, בסביבות 30 דקות. כשהעוגה יוצאת מהתנור לצקת עליה את המיץ שנוצר מההשריה של התותים, באופן שווה, לצנן.
4. להקציף, אינסטנט, שמנת , חלב לקרם יציב, למרוח על העוגה, לקשט בתותים.
הערות:
ניתן להכין את העוגה פרווה.
(הכנתי פרווה, עם מים ושמנת צמחית)