מצרכים
תבנית חד פעמי עגולה(קטן) 24
כוס מדידה חד פעמי קר
3 תפוזים
4\3 כוס סוכר חום
70 ג' חמאה(או מחמאה)
5 ביצים
כוס סוכר לבן
1 סוכר וניל
גרידת תפוז מתפוז 1??
חצי כוס שמן
2 כוסות+כף קמח תופח
ההכנה
התפוזים מגרדים אחד מהם וחוצים ל2 את ה2 הנותרים מקלפים ופורסים לפרוסות .
בסיר קטן שמים את החמאה כשנמסה מוסיפים את הסוכר ומערבבים כשזה מבעבע לוקחים את שני החצאים וסוחטים על מערבבים עד שהסוכר נבלע ויש סירופ חום יפה.
מעבירים את הסירופ לתבנית(שופכים) ומסדרים מעל את פרוסות התפוז.מנחים בצד עד להכננת הבלילה מפעילים תנור 180 מעלות.
בקערת מקסיר מקציפים את הביצים בלי להפריד עד שזה תפוח מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את הסוכר והסוכר וניל תוך כדי הקצפה מוסיפים את השמן את הקמח המיץ תפוזים וגרידת התפוז מקציפים עד לאיחוד מלא.
שופכים את הבלילה בתבנית מעל הסירופ והתפוזים מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש. לצנן ולהפוך את העוגה??
והנה לכם עוגה עסיסית ??לא רטובה מדי טעימה להפליא..