6 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מיץ מתפוז טרי או מבקבוק
גרידת קליפת תפוז ולימון
כף מיץ לימון
1 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
1 כף אינסטנט פודינג וניל
ממליצה להוסיף 2 כפות קרונפלור לקבלת עוגה רכה
2 וחצי כוסות קמח רגיל
הכל עם כוס חד פעמי 200 מ"ל
אחרי האפיה
אפשר לפזר רק אבקת סוכר או
1 שקית אבקת סוכר 100 גרם
2 כפות מים חמים לערבב היטב ולמרוח על העוגה אחרי האפיה
ולפזר חופן שקדים דקים אפויים
הכנה
– להקציף חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב.
– להעביר לקערה להכניס לקערת המיקסר חלמונים ולהקציף עם חצי כוס סוכר להנמיך את מהירות המיקסר להוסיף שמן להמשיך להקציף לאט להוסיף קמח אבקת אפיה וקונפלרור וניל ומיץ ולערבב עוד קצת שלא יהיו גושים .
– לכבות את המיקסר ולהוסיף לקערה את החלבונים לאט ולקפל להוסיף לאט את החלבונים ולקפל .
– לשמן תבנית ולפזר מעט סוכר .
– לשפוך את הבלילה לחמם תנור 180 מעלות ולאפות 50 דקות לבדוק עם סכין שמוכן להוציא לקרר רבע שעה בערך ואז להפוך על צלחת .
– מתאים לתבנית 24 או תבנית פלא .
– יוצאת רכה גבוה וטעימה
בהצלחה
שרה יוסף